Fa uns dies en una sessió de strong (crosstraining) una alumna del centre ens va preguntar si quan fem un exercici hem de notar dolor al múscul que implica quan es fa el moviment corresponent. La nostra resposta, evidentment, va ser que no. Però un altre alumne va complementar-ho molt bé responent que no s’ha de sentir dolor, més aviat hem de notar com s’activa la zona que treballem. I aquest és el punt on volem incidir en aquesta reflexió.

La nostra filosofia en el MiniBox és passar pàgina a la frase «No pain no gain» i ser conscients que moure’s és quelcom natural. Fer exercici és una eina per fer-nos sentir bé i millorar la nostra salut. Realitzar exercici físic no és sinònim de sacrifici, dolor ni patiment. Des del nostre punt de vista entenem l’exercici com una part del moviment diari, un espai on podem entrenar el nostre cos i la nostra ment amb un mateix o en companyia a través d’infinitat de moviments i metodologies per estar més saludables.

Llavors, es tracta de respectar el cos i no maltractar-lo. Es tracta de cuidar-nos a través de l’exercici físic i gaudir de l’activitat. Fer exercici és benestar, és salut. Per tant, no cal patir. Moure’s no té res d’èpic.

Al MiniBox compartim salut i fem tot el possible per evitar el dolor fent exercici físic. Si hi ha una lesió, adaptem l’exercici però sempre amb la guia i supervisió dels professionals de la salut. A més, sempre intentem que no hi hagi una mala postura a l’exercici o una sobrecàrrega excessiva al moviment.

Per tant, quan fem exercici ens activem. No cal forçar el cos innecessàriament. No som màquines, més aviat humans i com a tal hem de cuidar-nos. Això implica gaudir fent exercici físic i no patir. Fer exercici és una forma d’apropar-nos a la nostra millor versió, recuperar la vitalitat i estar més saludables.

Scroll al inicio