L’altre dia llegia en una frase que expressa el següent: «El movimiento es esencial, pero la tecnología lo ha convertido en opcional» (Marcos Vázquez García)

Després continuava posant com a exemple la nostra activitat diària on ens passem la majoria del temps asseguts i buscant les comoditats a l’hora de desplaçar-nos. Com per exemple: utilitzar el cotxe o la moto en trasllats curts, l’ascensor per pujar al nostre pis, al gimnàs la bicicleta estàtica, la cadira a casa, etc.

I realment és així com l’evolució ens ha «involucionat». Potser hem guanyat en algunes coses però en altres ens ha portat al precipici del sedentarisme. No parlo d’anar una hora al gimnàs i ja ho tinc fet, parlo del teu dia a dia com a exemple de moviment. Poder substituir aquestes comoditats que fan que no et moguis per altres més divertides o més naturals a l’hora de moure’t per la vida.

Un dels motius d’aquest escrit és transmetre que el moviment aporta grans beneficis a la salut i que uns petits canvis a la nostra rutina diária ens pot ajudar a millorar aspectes que ens faran gaudir el dia a dia amb consciència i salut.

Aquests són alguns dels seus beneficis:

– Redueix l’ansietat, per tant, et fa estar més contents, presents i veure la vida d’una altra manera.
– Protegeix el cervell evitant malalties i nutrint-lo.
– Pèrdua de pes i millora física.
– Redueix el risc de patir malalties cardiovasculars, diabetis, osteoporosis, etc.

La nostra naturalesa com humà està preparada per al moviment des de temps ancestrals. En el moment que parem, emmalaltim. Només has de veure que passa quan són vacances o quan la teva activitat es redueix. Tots els mals et venen a sobre o agafes algun constipat, etc.

La majoria de comoditats ens ha estancat i ha provocat sedentarisme. No dic que sigui dolent tindre coses que ens ajudin al dia a dia, pero no cal abusar i utilitzar-ho d’excusa per no moure’ns. Pero si ens donem compte, algunes de les comoditats que surten al mercat comença pel consumisme, ens aparta de la comunitat i ens porta al sedentarisme.

No cal estar a tope tot el dia i no parar, però si trobar l’equilibri entre descansar i moure’s. Descansar és important pel nostre cos, però igual és el moviment. No tens excusa per no fer-ho. Pots caminar més sovint, utilitzar la bici en comptes de la moto en trajectes curts, aixecar-te més sovint de la cadira, utilitzar altre tipus d’exercici on moguis tot el cos en comptes d’un sol múscul, anar a comprar més lluny de casa caminant, pujar per les escales en comptes d’utilitzar l’ascensor, etc.

Igual que en una dieta canviem els ingredients o la forma de cuinar-los, aquí en el moviment hem de reformular els nostres hàbits i pas a pas veure que en els detalls està la diferencia.
Recorda, més còmode no significa més salut. La salut està en el dia a dia, en el que tu fas d’ell i sobretot en com ho fas!

Ernest López

 

Des del MiniBox volem transmetre l’importancia de conectar amb la nostra naturalesa, desenvoluparla, moure’s amb llibertat i viure amb consciencia plena. En aquest espai guiem i acompanyem a les persones a treure la seva millor versió a través de les seves propies eines. Que descubreixin el seu potencial i força per gaudir del dia a dia amb plenitut.

Per més informació pots fer-ho a través del següent formulari. Estarem encantats de posar-nos en contacte amb tu, moltes gràcies!

 

Error: Formulario de contacto no encontrado.

Scroll al inicio