Un dels dubtes que encara continua vigent en clau exercici físic és el dels estiraments. Hem d’estirar abans de l’entrenament? Després? No cal? Què hem de fer?

Des del nostre punt de vista al MiniBox ni una cosa ni l’altra. Llavors què fem? Treballem la mobilitat i estirem segons quin sigui l’esforç que realitzem, el temps que tinguem i l’objectiu de la sessió.

Considerem que estirar abans de començar una sessió és perillós, ja que minva la capacitat del cos a l’hora de fer algun tipus d’exercici, sobretot si és de força. Si el cos està fred i rígid com un pal no podem forçar-lo perquè ens podem trencar. Per tant, ajuda més fer un escalfament actiu incorporant mobilitat, algun joc, etc. a l’inici de la sessió.

I al final de la sessió què? Va bé? Doncs la nostra recomanació és que no va ni bé ni malament, la millora de la flexibilitat en aquests casos no té un resultat molt gran. Ja que si a la sessió hem incorporat exercicis on el moviment ha estat complet i global indirectament haurem estirat grups musculars i no caldrà dedicar temps extra. Per tant, el millor estirament que li podem donar al cos és donar-li tot el rang de moviment a cada sessió d’entrenament.

El que recomanem és fer sessions independents als entrenaments, no molt grans, on es combini l’estirament amb la mobilitat amb un bon escalfament previ. Això ens aportarà des de millora de dolors, moviment conscient, flexibilitat, recuperació, etc. Parlem de sessions de 20′ on treballem per exemple els flexors, extensors i adductors del maluc. Espatlles, pectorals, canells, etc.

Si vols conèixer més sobre el que fem, la nostra filosofia d’entrenament i vols més informació del que fem al MiniBox, et convido a posar-te en contacte a través d’aquest formulari de contacte. Et contestarem el més aviat possible. Gràcies!

Scroll al inicio