Queda clar que en el món de l’exercici físic tot va evolucionant. Actualment, en molts espais, hem deixat enrere mètodes o exercicis que abans eren l’epicentre de l’entrenament i els hem canviat per altres més conscients de cara a la salut global del cos.

Un d’aquests exercicis són tots aquells relacionats amb les flexions abdominals que durant tant de temps hem fet sigui en un gimnàs, al futbol, bàquet, oposicions, etc. Encara es continua fent en alguns llocs i algunes persones continuen creient que són efectius per reduir el greix de la panxa, marcar les abdominals, reforçar el centre, etc. Però no és així.

Intentaré desmuntar el mite de les abdominals en pocs paràgrafs i donar-te una alternativa més sana i conscient. Primer de tot, fer abdominals no redueix el greix a la panxa, ja que això té més a veure més amb la nutrició. De com ens alimentem, quins hàbits tenim, etc. El tema de marcar va lligat amb això últim. Reforçar l’abdominal? Possiblement sí, però una petita part. Descuidant una altra.

Si parlem a nivell salut, fer flexions abdominals incideix a fer una pressió interna al perineu i això fa que es debiliti el sol pelvic provocant incontinència, dolors, canvis sexuals, etc. A més, a copia del temps, hipertrofien les abdominals i s’acaba veient una panxa dura i sortida.

Penseu que les abdominals són un múscul postural que s’activen amb els moviments que fem dia a dia. S’encarreguen d’estabilitzar el tronc i la columna vertebral. Per tant, el meu consell és que es treballin de forma funcional i indirectament. És a dir, que no es treballin de forma específica i lesiva. Ja que si fem aquests exercicis convencionals el que farem serà incidir pressió també a la lumbar, cervicals, etc.

Quina és la solució? Docs com he dit fer exercicis funcionals que activin la zona abdominal i la zona lumbar per tal d’enfortir ambdues i no perjudicar una per voler millorar l’altre. Com?

  • Fent exercici amb pes lliure com barres, kettlebell, etc.
  • Exercicis hipopresius
  • Planxes estàtiques, dinàmiques, etc.
  • Exercicis amb el propi pes corporal com dominades, hspu, etc.

I arribats aquí no us dic això per fer només publicitat del MiniBox, sinó perque crec que tinc l’obligació de compartir obertament que hi han formes millors de fer les coses. Altres camins que aporten resultats visibles millors, útils i sans.

Al MiniBox tot això ho fem a través d’un entrenament enfocat a la globalitat del cos i no en una sola part. L’objectiu és la unitat del cos amb l’atenció plena a cada moviment. Volem que et sigui útil pel teu dia a dia per a que et sentis fort i saludable.

Consulta els nostres horaris, tarifes i activitats aquí -> Horaris

Consulta també el nostre servei de nutricionsita aquí-> Nutricionista

I si vols més informació pots omplenar el següent formulari de contacte. Intentarem respondre’t el més aviat possible.

Scroll al inicio