En aquesta publicació vull compartir quina és la nostra metodologia de treball, breument, per transmetre quins són els motius pels quals el MiniBox no és un centre de CrossFit.

La nostra idea inicial, fa gairebé sis anys, era crear un espai on la base de l’exercici fos el moviment natural del cos. I anar introduint, pas a pas, alguns aspectes de l’entrenament funcional dintre de l’espai. El primer pas era crear una consciència de moviment amb el mateix pes corporal per agafar una bona base fonamental (més endavant explicaré els motius). I així va ser. D’entrada el MiniBox es va iniciar amb dos tipus de sessions: MET i Pilates. El Met com un entrenament total on combinàvem des d’entrenament intervàl·lic, metabòlic al moviment natural. I el Pilates era el punt de treballar l’aspecte més conscient del moviment. Així vàrem estar funcionant prop de dos anys.

Passats aquest temps va ser el moment d’introduir exercicis del crosstraining. Els motius? Principalment, la meva motivació en continuar avançant i evolucionant el projecte, a part de ser un practicant d’aquesta disciplina i transmetre els beneficis a tots nivells d’aquest tipus d’entrenament. A més, també, de veure que alguns grups de MET ja estaven en una plenitud física que necessitaven nous estímuls per seguir endavant. Per tant, es va introduir la sessió de STRONG. En els seus inicis aquesta sessió es treballaven aspectes bàsics d’aixecament de pes i exercicis com el press banca, pes mort, esquats, algun derivat de l’aixecament olímpic, etc. Unes sessions on una part era més tècnica i l’altre una mica més exigent.

L’evolució del MiniBox va comportar que la sessió de Pilates quedés a una sola hora a la setmana, creixent el MET i STRONG com a sessions principals. Aquesta fase va durar uns dos anys aprox. fins que ens vàrem traslladar al local on estem actualment, just fa un any. Un espai molt ampli on el podem dividir diferents ambients segons la metodologia de treball. Entrats en aquest nou espai STRONG va començar a adquirir un paper més protagonista pel tipus d’entrenaments que vàrem implementar on combinàvem diferentes disciplines en un sol entrenament. Així que vàrem decidir introduir la sessió d’HALTERO també en aquest creixement per tal de complementar i ensenyar els moviments olímpics.

Avui dia les dues sessions principals MET I STRONG copen la majoria de l’horari del MiniBox, ja que ens hem volgut centrar en dues grans àrees: LA FORÇA I EL CONDICIONAMENT FÍSIC.

Hem creat una metodologia de treball en la qual no es corre ni se salten fases. Tot té el seu procés perquè considerem que amb la salut no es juga i fem exercici per trobar-nos millor i no per fer-se mal. Per tant, el que volem pels nostres clients és un procés de fortalesa i consciència corporal primer amb el propi pes a través del moviment natural i exercicis sense gaire material (MET) per a després poder introduir càrregues amb la confiança que prèviament s’ha aconseguit tindre un cos fort i útil per estar saludables i evitar lesions (STRONG). Per tant, treballem la base del moviment natural per encaminar-nos, qui vulgui clar, a l’entrenament funcional i de força.

I quan entrem de ple a la fase de força de la sessió de STRONG està tot més planificat. Aquí comença una altra pel·lícula. Però no és Crossfit. En aquesta sessió avancem en una planificació per a millorar en diferents àrees introduint consistència, estructura i densitat. Aquí no anem per registres, rendiment ni competicions.

El Minibox és un espai amb personalitat pròpia on posem atenció al detall de l’exercici per a la millora de la salut. Abastem a tota la gent que busca un entrenament complet, que estiguin avorrits de l’entrenament convencional del gimnàs i vulguin millorar la seva condició física passant-ho bé. A més oferim un servei proper, personalitzat i de tu a tu per a que et sentis com a casa teva. Generem un espai de confiança on es pot comprobar des del minut 0 amb el bon ambient que hi ha a cada sessió i grup.

Resumint, ens nodrim del Crossfit? Ens alguns aspectes si, pero en molts més no compartim el que fem. També afegir que no som una marca tan potent perquè la nostra fita és més petita i personal, no tan global. Des del MiniBox volem continuar fent les coses a la nostra manera sense dependre d’una marca i creant una metodologia pròpia.

Si vols saber més sobre la nostra metodologia et convido a posar-te en contacte amb nosaltes a través del següent formulari de contacte. Et contestarem el més aviat possible! Gràcies!

Scroll al inicio