Un dels errors més comuns a l’hora de practicar activitats com el Crosstraining és voler començar a pèl. Què vull dir amb això? Voler abastar més del que som capaços de suportar, com per exemple fer exercicis de força sense tenir la suficient mobilitat en el cos per suportar el pes que aixequem.

S’ha de tenir clar que tot té un procés, requereix molta paciència i consciència avançar d’una fase a una altra. En aquest cas s’ha de tenir la mobilitat suficient per adoptar determinades posicions requerides en els exercicis de força. Si no es té aquesta mobilitat pot provocar que compensis malament, t’acabis fent mal i que això tingui com a resultat alguna lesió.

La pregunta llavors és: Ets capaç d’adoptar la posició requerida a l’exercici de força que estàs treballant? Si la resposta és positiva, endavant. En canvi, si és negativa, és hora de fer una passa enrere i enfocar-te a la mobilitat que implica aquesta postura.

Et posaré un exemple clar i ràpid d’exercici de força i la mobilitat que implica, la sentadilla (Back squat). ¿Quins músculs estan implicats en el seu moviment? Tots els de les cames però els que fan la força per aixecar el pes, principalment, son els quàdriceps. Què passa quan no es té la suficient mobilitat? Que tota aquesta força que impliquem a les cames es va repartint cap a la lumbar, per exemple. Amb què es tradueix això? Descompensació, sobrecàrrega, etc. Resultat: No cal que t’ho digui, veritat? Potser et sona i tot.

Llavors, en aquest cas de la sentadilla, que hauria de treballar? Per exemple la mobilitat del turmell, el maluc, columna dorsal i les espatlles. I podríem afegir que també hauríem de donar-li una ullada a l’estabilitat del peu, el genoll, la lumbar i les escàpules. A més d’una correcta respiració. Ara et pregunto: Ets conscient de tot això? O ets dels que van a pèl? Una sentadilla correcte consisteix en mantenir una estabilitat adequada a la columna vertebral. Per tant, la lumbar no ha de patir l’esforç de pujar el pes. S’ha d’implicar la zona adequada.

Primer el primer, si no et vols fer mal i vols fer les coses bé, respecta la jerarquia. Primer la mobilitat i després la força. No tinguis pressa, perquè si vols córrer tens moltes probabilitats de prendre mal i després hauràs de parar si o si. Pas a pas, busca primer la solidesa de la postura per després posar-hi pes.

En el MiniBox tenim dues activitats principalment, MET i STRONG. A MET (moviment natural i entrenament funcional) treballem la mobilitat a la postura sense pes. En el cas de la sentadilla fem des de sentadilles normals, aguantant, amb salt, rebots, etc. i descalços. Això últim ens aporta tindre una bona base amb els peus per després tenir una bona estabilitat i fortalesa en la postura. Per tant, a MET estem enfocats en millorar la posició corporal i ajudar a tots els músculs implicats a donar el millor rang de moviment perquè més endevant siguin capaços de suportar un pes extra quan anem a fer una sessió de STRONG (cross training).

Per tant MET és l’antesala de STRONG, ja que aquesta primera activitat ens aporta la suficient consciència corporal per a després gaudir sense fer-nos mal de la sessió de força.

Si vols progressar en el teu entrenament, posar consciència en le que fas i evitar fer-te mal, pots posar-te en contacte amb nosaltres. Et guiarem a que estiguis més fort/a en totes les àrees.

Scroll al inicio