En aquesta entrada vull compartir eines i hàbits per a les nostres menjars i sobretot el que m’ha ajudat a guanyar salut i a perdre greix.

Abans vull començar amb una eina que transmet Marcos Vázquez. Ell té un web que es diu https://www.fitnessrevolucionario.com/
En aquesta web podeu trobar molts articles que tracten de transmetre una Revolució per reconnectar amb la nostra Evolució, evitar caure en falsos dogmes i reconquistar la nostra salut perduda.

També podeu trobar ebooks per descarregar, etc. Us recomano visitar el seu espai i sobretot comprar el seu llibre, el qual m’ha ajudat a fer aquest pas que em feia falta per veure les coses d’una altra manera i menjar de forma real.

Tornant a l’eina que us comentava, aquesta piràmide que transmet Marcos Vázquez a la seva web i als seus llibres, difereix de totes aquestes que segur que t’han ensenyat a l’escola, els metges, nutricionistes, etc.

PiramideComidaReal.jpg
Com podeu veure en aquesta piràmide, ell introdueix a la base les verdures i fruites. En les piràmides convencionals en el seu lloc hi ha els productes processats i industrials com pa, la pasta, els cereals, etc.

L’autor expressa en una reflexió que: «La societat actual està enganxada al menjar industrial. Més del 30% dels nostres aliments són ultraprocessats, però al veure’ls en la publicitat diàriament ni tan sols ens sembla estrany. Pensem que els cereals d’esmorzar són la millor manera de començar el dia perquè estan enriquits amb vitamines. Creiem que les galetes són saludables perquè les promocionen com digestives i tenen fibra afegida. és una gran mentida. l’únic benefici d’aquests productes és econòmic, i és per als seus fabricants. el menjar industrial és molt més rendible que la real, per això no veuràs anuncis de peix o verdura.»

Ara et parlo des de la meva experiència i et puc assegurar que en canviar 4 coses de la meva alimentació i els hàbits, posar en pràctica aquesta piràmide ha estat tot un èxit. No només he perdut greix i he millorat en salut sinó que també tinc més vitalitat, energia, no passo fam i em sento més fort i lleuger.

Dels hàbits he canviat l’espai entre àpats. Abans era molt comú que mengés alguna cosa entre els àpats principals, més per ansietat o desig que per necessitat. Si escoltem realment el cos, podem comprovar que el sobre alimentem, mengem més del que necessitem i això fa que saturem el cos fent que treballi durant tot el dia. Si li donem espais entre els àpats, el cos aprofita el que ens sobra per alimentar-se i a més fa que descansin els nostres òrgans. En el meu cas, faig un dejuni intermedi fàcil. Sopo com a molt tard a les 9 del vespre i no esmorzar fins al pròxim dia com a molt d’hora a les 9 del matí.

I un hàbit molt important que he canviat també ha estat deixar de comprar a supermercats per comprar al mercat. Al mercat tens l’oportunitat de comprar producte de proximitat, fresc, de confiança, conserva el color i el millor és que coneixes gent que comparteix la mateixa passió que tu! Per exemple, al mercat hi ha una parada que es diu Arrels 100% eco que tenen uns productes espectaculars i un servei únic!!! El producte estrella per a mi són les hamburgueses vegetals que fan ells mateixos, encara que tot el que tenen és espectacular com l’humus, els purés, etc. Les hamburgeses porten: cigrons, col, espinacs, ceba, pebrot vermell, pastanaga, gingebre, all, cúrcuma, etc. Una delícia!!!

En definitiva, tres punts:

-Menja menjar real i no ultraprocessat.
-Cuida el teu cos, dóna-li espais per respirar i nodrir-se.
-Compra al mercat i no al supermercat.

Recorda: NO COMENCIS UNA DIETA PER CONTAR CALORIES, MENJA ALIMENTS REALS I MILLORA EL TEU ESTIL DE VIDA

Menys és més i qualitat millor que quantitat!

Ernest

Scroll al inicio